Възпитател разтърва биещи се ученички с тупаници в главата

Кадър от бруталната сцена
13.03.2019 / 15:58

Видеоклип, на който се вижда как две момичета се бият в клас, смути обществото. Кадрите, разпространени в социалната мрежа Facebook, показват как педагог от училището се опитва да преустанови бой между две ученички, които са се хванали за косите. Вместо обаче да разтърве ученичките, училищният възпитател започва да удря едната от тях по главата. Побоят е станал в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч на 8 март.

Удряното от педагога момиче обясни, че е искало да пусне съученичката си, но тогава започнало да получава удари от възпитателя и вече не знаело кого държи. Нейната майка пък разказа, че първоначално не е повярвала, че детето ѝ е удряно от учител. Въпреки че родителят призна, че дъщеря ѝ понякога проявява агресия, жената се обяви категорично против възпитанието с юмруци от страна на учителите.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев е разпоредил проверка по случая. Ситуацията е била разследвана от полицията, информирана е и Детска педагогическа стая. Извършва се проверка от представители на РУО и Община Ловеч, за да се изясни случаят.

Източник: Факти
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев