Криминална комедия на сливенска сцена с участието на Камен Воденичаров

Афиш
20.03.2019 / 09:43

На сцената на Драматичен театър "Стефан Киров" в Сливен снощи бе играна криминалната комедия "Случайната смърт на един анархист" по Дарио Фо. Една от ролите бе поверена на Камен Воденичаров.

„Случайната смърт на един анархист“ е написана по действителен случай. Действието се развива в едно полицейско управление и вкарва във вихъра си основите лица типични за подобно място, а именно полицейския началник и двама негови служители – комисари. Фабулата се завърта около смъртта на анархист, обвинен в терористичен акт. Тема, която се оказва опасно актуална във времето, в което живеем. Сблъскваме се с подкупността и ограничеността на полицейските служители, които не виждат по-далеч от носа си и таланта на един обикновен „луд“, който успява да направи тях на луди.

Дарио Фо е известен в България и неговите пиеси присъстват неизменно в афиша на театрите в страната. Нобеловият лауреат за литература познава един единствен начин да сподели с нас своите мисли за света и това е чрез смеха. Смях до сълзи или през сълзи, но винаги смях. Смях, който забавлява, предизвиква, който се бунтува и вълнува, но в крайна сметка изобличава и просветлява.

Още снимки от новината

...
...
...

 

Снимки: Станимир Петков и Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев