БДЖ предоставя услуги за хора с увреждания

Влак
20.03.2019 / 11:00

"БДЖ-Пътнически транспорт" предоставя услуги за хора с увреждания и лица с намалена подвижност, съобщиха от пресцентъра на компанията. Оттам те напомнят на клиентите си, че за да се осигури услуга със специализирани вагони е необходимо предварително да се поръча услугата в Българския червен кръст, откъдето се изпраща информация за пътуването до националния железопътен превозвач.

По този начин влаковите автобуси включват специализирани вагони за всяко отделно заявено пътуване. Те имат отделни стаи и бани, съответстващи на международните стандарти. Някои от вагоните за спане, които се движат в нощните бързи влакове, имат две кабини за превоз на хора с намалена подвижност.

Фирмата извършва специализирани транспортни услуги с наличието на 15 дизелови и 21 електрически вагона, които се движат по различни маршрути в страната. Всеки вагон е оборудван с подвижна сгъваема рампа. При пътуване с тези влакове не се изисква предварителна заявка. Услугите по модернизиране и слизане се осигуряват от транспортния персонал.

За осигуряване на достъпна среда за железопътния транспорт Националната компания за железопътна инфраструктура е оборудвала тринадесет железопътни гари в страната - София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Горна Оряховица, Плевен, Шумен, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Видин и Враца.

Източник: novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев