Службите у нас не са установили контакти на атентатора от Нова Зеландия с български граждани

Атентатора от Нова Зеландия
20.03.2019 / 13:41

Службите не са установили данни за контакти на атентатора от Нова Зеландия с български граждани. Това са докладвали на премиера Бойко Борисов по време на Съвета по сигурността към Министерския съвет. На извънредното заседание тази сутрин беше обсъдена ситуацията след терористичните актове на територията на Нова Зеландия и Холандия.

Направен бе изводът, че осъществената терористична атака в Нова Зеландия е индивидуален акт, съобщиха от правителството след заседанието. Не са налице данни за контакти с български граждани на задържания за атаката, който е бил в България в края на миналата година.

По случая се работи съвместно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с международни организации. МВР и службите за сигурност на страната извършват действия за проверка, разширяване и конкретизиране на постъпилите данни.

Съветът по сигурността разгледа също темата за осъществяваните в Източното Средиземноморие енергийни проекти с оглед на националните интереси на България в тази сфера. Изразено бе становището, че намирането на решение на някои различия или противоречия между ангажираните страни е в полза за регионалната стабилност и енергийната сигурност на европейските страни.

Източник: bTV
Снимка: Reuters
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев