МВР осигурява нови коли, униформи и обувки за служителите си

...
22.03.2019 / 09:36

342 нови леки автомобили „Шкода“ ще бъдат разпределени между 28-те областни полицейски дирекции, за да бъде осъвременен автопаркът на полицията. Това обяви в Пазарджик зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов, който присъства на отчета на работата на местната дирекция на МВР за миналата година.

Според Балабанов колите вече са поръчани от доставчик, който е спечелил обществената поръчка и се очаква да пристигнат и да бъдат разпределени за областните дирекции в страната. Това, че в момента се отчитат толкова добри показатели, се дължи и на факта, че е имало и ръст в трудовите възнаграждения на полицаите.

До края на тази година полицаите в страната ще имат нови униформи, които ще бъдат изработени от подходяща материя, за да създават удобство при работата на служители на МВР, изцяло ще бъдат подменени и служебните им обувки, каза Балабанов. Той заяви, че счита за необходима тази промяна, тъй като униформите на служителите трябва да отговарят на съвременни критерии.

По повод терористичните актове в Нова Зеландия и Холандия зам.-министър Балабанов коментира, че МВР и ДАНС постоянно работят, за де не се допускат подобни терористични атентати, но никой не е застрахован.

На журналистически въпрос към шефа на Главна дирекция “Национална полиция“ Христо Терзийски за хода на разследването за убийството на бившата началничка на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов - Татяна Стоянова, полицейският шеф отговори, че работата и в сектор „Убийства“, и в националното следствие не е спирала. "Много е трудно да успеем да намерим нови факти и доказателства по делото, но убийството не е затворена страница", подчерта Терзийски.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев