Фелдшери и лекарски асистенти на протест пред здравно министерство

Протест
25.03.2019 / 09:50

Фелдшерите също излизат на протест пред Министерство на здравеопазването (МЗ). След като медицинските сестри от цялата страна се надигнаха на протест, днес по обяд недоволството им ще бъде подкрепено и от фелдшери.

Основното им искане е за промяна в Закона за съсловните организации, която да даде възможност различните направления специалисти по здравни грижи да имат отделни съсловни организации.

Председателят на Сдружението на фелдшерите в България Александър Александров заяви, че протестът им ще подкрепи и всички искания на медицинските сестри.

"Да се спазва колективният трудов договор, който се подписва; да се изплащат заплатите и то да са регламентирани и достойни; да са обвързани с минималната работна заплата; да има регламент и заплащане на всяка дейност. Отговорно заявявам, че този път нещата трябва да се доведат до край, защото вече търпението е изчерпано. Ще има палатка на фелдшерите пред МЗ", посочи Александров. По думите му ако се наложи, ще има спиране на работата на спешните центрове по етапно, докато управляващите не обърнат внимание по наболелите въпроси.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев