17 години затвор за подсъдим за причинена смърт на велосипедист при пътен инцидент

Съдебно чукче
25.03.2019 / 20:35

Окръжен съд – Бургас присъди 17 години „Лишаване от свобода“ на подсъдим за причинена смърт на велосипедист при пътно-транспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Бургас.

Окръжен съд – Бургас присъди наказание от 17 години „Лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието на Владимир К., признат за виновен за причиняване по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие смъртта на велосипедиста Е. Д. Съдът лиши подсъдимия и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 18 години.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Владимир К. за виновен за това, че на 03.12.2017 г., около 12.20 ч., в посока изхода от гр. Приморско, при управление на МПС – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, а именно:

Чл. 15, ал. 1от ЗДвП „На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента“ и чл. 21, ал. 1 от ЗДвП – „При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава скоростта“, като управлявайки автомобила със скорост от 94 км/ч. – превишена за населеното място, навлязъл в съседна пътна лента, предназначена за насрещно движещи се превозни средства и допуснал пътно-транспортно произшествие с насрещно движещият се по пътното платно велосипедист Е. Д. и по непредпазливост причинил смъртта му. Деянието е извършено в пияно състояние – 2,70 промила алкохол, като деецът е избягал от местопроизшествието и деянието представлява особено тежък случай.

Окръжен съд – Бургас измени взетата мярка за неотклонение „Подписка“ спрямо Владимир К. в „Задържане под стража“.

Присъдата може да бъде обжалвана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Източник: Радио "Фокус"
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев