Матурата по желание между 28-и и 31 май

Зрелостници
27.03.2019 / 14:45

Държавните зрелостни изпити по желание ще се проведат между 28-и и 31- май. Това става ясно от заповед на просветния министър Красимир Вълчев относно датите на матурите от сесията май-юни.

Тазгодишните зрелостни изпити започват на 21 май, когато гимназистите ще полагат матура по българки език и литература. Два дни по-късно – 23 май, е и втората задължителна матура по предмет по избор. Последната седмица май в рамките на 4 дни е и третата избираема матура. На 28-и са изпитите по три предмета - биология и здравно образование, физика и астрономия, философски цикъл.

На следващия ден- 29 май са езиковите изпити – по английски, испански, италиански, немски, руски и френски. Зрелостниците имат възможност да се явят на матура по география и икономика и химия и опазване на околната среда на 30-и май. Първата сесия приключва с изпити по математика и история и цивилизация. Те ще се проведат на 31-и май.

До 31 май (включително) всички изпитните работи от матурите по желание трябва да бъдат предадени от регионалните комисии за организиране и провеждане на ДЗИ на комисиите за засекретяване и разсекретяване, става ясно от заповедта.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев