Протести на български превозвачи в Страсбург

Протест превозвачи
27.03.2019 / 15:29

Стотици български и румънски превозвачи протестираха пред Европейския парламент в Страсбург срещу пакета "Мобилност".

"Това, което се случи днес в пленарна зала е, че за четвърти пореден път поддръжниците на пакета "Мобилност" се провалиха в това да го прокарат. Постигнахме тактически пробив, но рискът остава. Следващите две седмици на този парламент трябва да продължим да работим заедно и да удържим да не го прокарат. Но считам, че това, което се случи днес, е по-скоро положително", заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Освен българските и румънски превозвачи в протеста се включиха и техни колеги от Словения, Полша и Литва. Това вторият протест, на който превозвачите ни изразяват недоволството си.

"Следва пореден опит да го вкарат в Транспортна комисия на 1-ви април, другия понеделник. Ние ще се опитаме да попречим на това. Тактиката на нашите противници ще бъде да се опитат да го вкарат в Транспортна комисия в понеделник, да го гласуват във вторник, за да влезе на малката пленарна сесия на 3 и 4 април. Това би било нередно, против правилата, но всичко е възможно. Както виждате усилията ни този път с вкарването на 1600 поправки, се увенчаха с успех", обясни евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му председателят Таяни се е съобразил с исканията на българските евродепутати и това е стъпка към добър резултат.

По-рано през деня Антонио Таяни съобщи, че отлага за 1 април гласуването на промените в правилата за дейността на международните превозвачи.

Предвижда се гласуването на 1 април да бъде в Брюксел. Таяни обясни, че заради множеството предложения за промени в текстовете се налага ново заседание на парламентарната комисия по транспорта. Той отбеляза, че са постъпили 1224 предложения за изменения на първоначалните текстове.

Още снимки от новината

Протест превозвачи

 

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев