Клуб „Будители“ на гости в Стралджа

Обща снимка
28.03.2019 / 20:40

Учители-пенсионери от клуб „Будители“ пътуваха днес, 28 март, до Стралджа. Повода за тяхната визита там е покана от местния пенсионерски клуб в града. Това не е първото им посещение. От своя страна пенсионерският клуб в Стралджа също гостува в Сливен. Така между двата клуба съществува сътрудничество и приятелство.

Гостуването на сливенските учители-пенсионери в Стралджа, започна с посещение на историческия музей в града, който е създаден през 2007 г. Сградата му е бивш житарски склад, построен през 1893 година, паметник на културата. Богат веществен материал, уникални снимки и документи разкриват историята на селището от античността до наши дни.

След това гостите се отправиха към пенсионерския клуб, където бяха посрещнати с погача, шарена сол, здравец и пролетни цветя.

Срещата стартира с приветствени слова от двете страни, песента „Приятели“, много стихотворения, песни, хумористични скечове. Съвместно се играха хора, танци, вдигаха се наздравици. Времето неусетно мина и дойде моментът на раздялата. Гости и домакини дълго се сбогуваха и си обещаваха нови срещи. Настроението беше приповдигнато и всички останаха доволни.

Още снимки от новината

Среща
...
...
Пенсионери от Стралджа
Исторически музей в Стралджа
Експонат в музея
...
...
...

 

Текст: Станимир Петков
Снимки: Станимир Петков и Марина Костова
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев