Тази нощ местим стрелките на часовника с час напред. Това ще засегне разписанията на 29 влака

ЖП релси
30.03.2019 / 09:05

Тази нощ местим стрелките на часовника с час напред. Преминаването от зимно към лятно часово време ще засегне разписанията на 29 влака в нощта срещу неделя, съобщиха от БДЖ. Всички композиции, които се движат след 03:00 часа, ще имат 60 минути “виртуално” закъснение.

Сред тях са 11 бързи, един международен, 9 пътнически и 8 крайградски влака. Те ще се движат с коригирани разписания, тъй като при разминаването с други влакове в еднопътни участъци, се предизвикват промени от около 10-15 минути и в техните разписания.

Поради тази причина няма да бъдат осъществени връзките на общо 8 влака, основно на пътуващите с нощните композиции, във възелни гари с влакове по други направления, които се движат в сутрешните часове в интервала между 05 и 07:00 часа.

Влаковете, които ще се движат с коригирани разписания, пътуват по направленията основно на нощните влакове: София-Варна /през Горна Оряховица и Карлово/, Пловдив-Варна, София-Пловдив-Бургас, Повеляново-Добрич-Кардам, както и единични влакове Мездра-Видин, Самуил-Силистра, Самуил-Русе.

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев