Съдът пусна под домашен арест шефа на ТЕЛК - Ловеч

ТЕЛК
02.04.2019 / 21:39

Окръжният съд в Ловеч промени постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" на председателя на ТЕЛК - Ловеч, д-р Донка Минкова, в по-лека - "под домашен арест". Тя бе задържана преди два месеца и привлечена като обвиняема заради вземане на подкуп за издаване на ТЕЛК решения.

Мотивите на съда са, че обвиняемата няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Съдът прие и заключението на съдебно-медицинска експертиза, направена от три вещи лица, която е показала, че условията в ареста не са подходящи за здравословното състояние на обвиняемата.

Определението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново. От прокуратурата заявиха, че ще обжалват.

Още в началото на днешното съдебно заседание д-р Минкова поиска обсъждането на заключението на вещите лица, касаещо здравословното й състояние, да се проведе при закрити врати, което бе уважено от съда.

Адвокатът на обвиняемата Стефан Гецов бе поискал Минкова да бъде освободена под парична гаранция. Той каза пред журналисти, че няма доказателства д-р Донка Минкова да е взела подкупи, тъй като няма нейни отпечатъци нито върху парите, нито върху документите и папките, които са били открити в дома й.

При претърсване на жилището на Минкова е била намерена голяма сума пари, както и три папки с медицински документи, необходими за издаване на ТЕЛК решения. Във всяка папка е имало по 500 лева.

Източник: БТА
Снимка: Дарик архив
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев