Младен Маринов: Няма оцелели при самолетната катастрофа, открити са 4 тела

Младен Маринов
03.04.2019 / 12:59

Няма оцелели при самолетната катастрофа в Северна Македония, открити са четири тела. Това заяви на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

"Колегите от Република Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета", уточни министърът.

Той обясни още, че предстои да им бъде направена аутопсия, за да потвърдят самоличността на загиналите.

"В постоянна връзка сме с колегите от Северна Македония. Извършва се оглед на място и се работи по установяване на причините за катастрофата", поясни Маринов.

Вътрешният министър посочи още, че към момента всяка друга информация е въпрос на предположения и затова призова за време, за да се изясни причината за катастрофата.

"Към момента вътрешният министър на Северна Македония ме увери, че имат ресурс да се справят с първите и неотложни действия. Ние сме заявили, че сме в готовност да им помогнем при нужда", подчерта Младен Маринов.

Посланикът ни в Репубика Северна Македония Ангел Ангелов обясни пред Дарик, че в разследването на инцидента ще се включи и Международната организация за въздухоплаване.

"Причините за самолетната катастрофа може да са различни - удар в планината, загуба на пространствена ориентация заради силната турболенция, но е твърде рано да се правят заключения. Трябва да се събере още информация, да се чуят записите на радиоразговорите с ръководството на въздушното движение", коментира пред Дарик полковникът от резерва Любен Лозанов, дългогодишен експерт по безопасността на полетите във ВВС.

Самолет „Чесна“ с четиричленно българско семейство на борда, летящ от Охрид за София, се разби в Република Северна Македония във вторник. Всичките четирима пътници – мъж, съпругата му и двете им деца, са загинали.

Според македонските медии самолетът е изчезнал от радарите във вторник около 17:16 ч. българско време. Контактът е изгубен западно от Солунска глава - най-високият връх на планината Якубица в Северна Македония. Върхът е с височина 2540 метра и според метеоролози времето в района се променя изключително бързо и динамично, което може да е една от причините за падането на самолета.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев