Български превозвачи подпалиха камион, като протест срещу пакет „Мобилност”

Протест
04.04.2019 / 15:36

Български превозвачи подпалиха камион, като протест срещу пакет „Мобилност”. Това се случва в Пловдив, съобщава NOVA. Причината е, че в Брюксел спорните текстове влизат за обсъждане в пленарната зала на Европейския парламент.

Градът не е избран случайно - освен, че Пловдив е Европейска столица на културата, той е и център на най-големите международни бази в България. Камионът е облепен с протестни лозунги срещу европейската регулация. Горенето на тежкотоварния камион е символ за унищожаването на българския превоз. Това казва председателят на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков.

Български превозвачи подпалиха камион, като протест срещу пакет „Мобилност”. Това се случва в Пловдив. Причината е, че в Брюксел спорните текстове влизат за обсъждане в пленарната зала на Европейския парламент. Градът не е избран случайно - освен, че Пловдив е Европейска столица на културата, той е и център на най-големите международни бази в България,

Камионът е облепен с протестни лозунги срещу европейската регулация. Горенето на тежкотоварния камион е символ за унищожаването на българския превоз. Това казва председателят на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков.

„Оттук нататък ще обсъдим всички възможни форми на протест. Надявам се те да бъдат полезни и ефективни. Една от тях е да запалим камион. Има предложение от колегите да запалим следващия тир на площада в Букурещ. Силно се надявам, че няма да стигнем до крайния акт за самолинчуването на собствениците на транспортни компании, които са над 75% от регистрираните фирми в България и които ще загубят абсолютно всичко, което е градено 30 години и повече”, коментира Траков.

На въпрос колко души ще бъдат засегнати в България ако мерките бъдат приети, той отговори: „Около 150 000 са привлечените. С техните семейства стават около 500 000 хората, които стават потенциални мигранти. Влязат ли тези мерки в сила, буквално създаваме нова миграционна вълна”.

Междувременно в Брюксел текстовете влязоха в пленарната зала. Първо ще бъде гласувано предложението на Групата на европейските консерватори и реформисти отново за отлагане от дневния ред на пакета „Мобилност”. Очаква се това предложение да не бъде прието.

След това председателстващият трябва да съобщи как ще бъде гласуван пакета „Мобилност” и всички 1 126 поправки, които минаха през транспортна комисия във вторник вечерта. Въпросът е дали те ще бъдат гласувани групирани, въпреки че в тях има несъвместими теми, или ще бъдат гласувани една по една.

По информация на един от нашите евродепутати, решението е да бъдат гласувани една по една, което означава изключително тежък вот - над 5 часа гласувания по всички над 1 100 подправки. Това пък е единственият шанс да внесем поправки, които са в защита на нашите превозвачи.

Още снимки от новината

Подпаления камион

 

Източник: nova.bg
Снимки: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев