Тонове месо с изтекъл срок на годност открити във Варна и други градове

Месо
05.04.2019 / 15:03

Близо 60 тона хранителни стоки с неясен произход или изтекъл срок на годност са открити при проверки в няколко областни градове. Установени са и други нарушения в дейността на търговска фирма със складове на различни места в страната, информират от МВР.

Съвместната операция е проведена на 3 април на територията на столицата и в областите Варна, Видин, Русе, Добрич, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград. Тя е осъществена от служители на Икономическа полиция, съвместно с представители на НАП и Агенцията по безопасност на храните.

В рамките на проверките е инспектирана дейността на дружество за производство на млечни продукти, което стопанисва складове на различни места в страната и извършва търговска дейност с месо, месни продукти, мляко, млечни и имитиращи продукти, като осъществява вътрешнообщностни продажби и покупки, както и внос и износ от трети страни.

Служителите на НАП са осъществили пълен преглед на фирмата и инвентаризация на стоковата наличност. В складовете на дружеството в три града са установени около 12 000 кг месо и колбаси с изтекъл срок на годност, както и стоки без необходимите документи за произход и съхранение - общо 47 375 кг сухо мляко, открити в проверяваните складове. В друг склад са установени разлики в касовата наличност, а също и два нерегламентирани склада.

Предстои да бъдат издадени съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за унищожаване на храни, негодни за употреба. Стоката без документи е поставена под възбрана, на отговорно пазене до предоставяне на съответните необходими документи за произход.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев