Заместник-председателят на ГЕРБ Цветанов проведе работна среща с белгийския посланик в България

Цветан Цветанов и Н.Пр. Франсоа Бонтемпс
09.04.2019 / 13:49

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с белгийския посланик в България Н.Пр. Франсоа Бонтемпс. Двамата обсъдиха тенденциите в политическия дебат в навечерието на европейските избори, като подчертаха необходимостта от по-голям акцент върху съдържанието на европейските политики, ползите от членството в ЕС и възможностите за развитие и просперитет, които Съюзът предоставя на своите членове. Цветанов и Бонтемпс се обединиха около мнението, че популисткият дискурс, играещ фалшиви новини и използвайки страховете на хората, може само да навреди не само на демокрациите на Съюза, но и на разширяването на икономическия потенциал на страни като България.

"Нашата страна има устойчив икономически профил със стабилни нива на нарастващ икономически растеж и европейската солидарност играе важна роля както за изграждане на капацитет за осигуряване на външните ни граници, така и за изграждане на инфраструктура за привличане на инвестиции", каза Цветанов. Бонтемпс, от своя страна, подчерта, че има тенденция за разширяване на инвестициите на белгийските инвеститори у нас.

Те също така обсъдиха предизвикателствата и потенциалните заплахи за ЕС. Само силна и обединена Европа с политици, които съсредоточават усилията си върху реални политики в интерес на европейските граждани, могат да се справят с тези предизвикателства и да се противопоставят на заплахите, каза Цветанов и Бонтемпс.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев