Обрат: Бившият кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров се отрече от всичките си показания

Съдебно чукче
09.04.2019 / 17:07

Бившият кмет на столичния квартал „Младост“ Петко Дюлгеров се отрече от всичките си показания, дадени пред разследващите.

Дюлгеров е съпроцесник с наследничката му на поста Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова за взимане на подкуп.

Пред спецсъда Дюгеров заяви, че само със служебен адвокат и под натиск разказал как с него се свързал Александър Ваклин.

А след това как бил посредник и взел 14 000 евро от общо 70 000.

Дюгеров се отрече и от казаното, че, седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик.

Дюлгеров заяви, че е подписал протокола. И после допълни, че и служебният защитник, и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде "правилни " показания, можело да бъде освободен.

Междувременно стана ясно, че строителната фирма „Артекс“ първа подала сигнал срещу отстранения кмет на „Младост“ Десислава Иванчева. Такова твърдение направи самата Иванчева на днешното заседание по делото за подкуп срещу нея. Тя обаче не можа да обясни за какво е бил сигналът, тъй като по нейни думи по време на мандата ѝ в квартала нямало строежи на „Артекс“.

Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, делото срещу тях е към финал. Днес бившият кмет на "Младост" дава обяснения и разказва за движението по преписката на строителния предприемач Александър Ваклин. Тримата бяха арестувани по обвинения за подкуп, който искали от бизнесмена, за да придвижат документите му за строеж. Иванчева подробно описва времето от 2016 г. до деня на ареста.

Източник: БТА
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев