Българският евродепутат Ангел Джамбазки с поредна победа за превозвачите

Ангел Джамбазки
12.04.2019 / 15:24

Таксата за изравняване на цената на горивото за българските камиони, преминаващи през територията на Ислямска република Иран, ще бъде намалена на 30 евроцента. Това е сериозна стъпка за автомобилния бранш, който може да претърпи сериозни финансови загуби, ако планът „Макрон“ влезе в сила.

Припомняме, че представителят в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пръв съзря проблем в документа и поведе битката срещу умишленото фалиране на българските превозвачи, което ще е реалната последица от прилагането на мерките от пакета. Миналата седмица пък, въпреки реалната възможност за неговото спиране, трима евродепутати – Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али провалиха възможността скандалният документ да отпадне завинаги от дневния ред на ЕП, с което поставиха превозвачите и страната ни в изключително сложна ситуация. Нека подчертаем и факта, че от този бранш се формира около 16% от БВП на България и това е прехраната на стотици хиляди български семейства.

На фона на всичко това българският евродепутат Ангел Джамбазки проведе редица разговори с представители на Ислямска република Иран, чрез които успя да намали таксите за цените на горивото за преминаващите през територията ѝ български камиони.

Искането е одобрено от най-високо държавно ниво, което се потвърждава и от писмото на Посланика на Ислямска република Иран Сейед Мохамад Джавад Расули, адресирано до Джамбазки.

Това е една много важна стъпка за развитието на отношенията между България и ИР Иран, пише още в писмото министърът на пътищата и градоустройство Мохамад Еслами.

Източник: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев