Пленумът на БСП бламира Нинова, пренареди листата и вкара Станишев в нея

Сергей Станишев
14.04.2019 / 21:07

Пленумът на БСП бламира Корнелия Нинова и пренареди предложената от нея листа за евроизборите, научи NOVA от свои източници.

 

Окончателния вариант:

1. Елена Йончева

2. Петър Витанов

3. Цветелина Пенкова

4. Иво Христов

5. Сергей Станишев

6. Иван Кръстев

7. Деница Златева

8. Румен Гечев

9. Момчил Неков

10. Велизар Енчев

11. Димитър Данчев

12. Янаки Стоилов

13. Тодор Стоилов

14. Валери Жаблянов

15. Антон Кутев

16. Мариела Модева

17. Емил Христов

 

Рано тази сутрин Изпълнителното бюро на партията предложи готов списък с имена за гласуване, в които не присъстваше името на Сергей Станишев, а началникът на кабинета на президента – Иво Христов е на 4-то място. Последваха дълги часове дебати, след които стана ясно, че се предложени 9 нови имена и гласуването започва отново и листата може да се пренареди. Сред имената вече е и това на Сергей Станишев.

Гражданската квота би трябвало да е одобрена, което означава, че Иво Христов би трябвало да продължава напред с 4-та позиция в списъка.

Напрежението на „Позитано” 20 се изостри още пред началото на Пленума. БСП давали знак за ценности различни от тези на евросоциалистите.

„Това неизбежно поражда въпроса „А що дирите там?”. Този пленум дава шанс БСП да се яви на поправителен след предишния пленум за определяне на водача на листата. Тогава Корнелия Нинова избра не подхода за диалог и съгласие, а за конфронтация и налагане на воля”, каза Сергей Станишев.

Изпълнителното бюро предложи готова листа, без Сергей Станишев. Лидерът на ПЕС бил поканен на разговор в „12 без 1”, затова разговор- нямало.

„Има очевидна тенденция БСП да се превърне във вождистка партия, в ГЕРБ номер 2. Това което, което виждал е подарък за ГЕРБ”, каза Станишев.

„При предишните избори претърпяхме тежка загуба и е нормално да търсим промяна. Господин Станишев е президент на ПЕС И вярваме, че там е полезен е и без да е в ЕП. Има и други хора с желание, но местата са 17”, заяви Атанас Зафиров

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев