В края на 2018 г. постъпилите в армията ни военнослужещи са повече от напусналите

Военнослужещ
16.04.2019 / 16:21

В края на миналата година за първи път през последните години постъпилите в Българската армия военнослужещи са повече от напусналите. Въпреки това недокомплектът на кадрови военнослужещи в армията остава около 20 на сто. Това каза на пресконференция в Ямбол заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

От бюджета на министерството на отбраната за 2018 година са отделени средства за допълнително попълване на 1300 длъжности. През периода 2019 - 2021 година са предвидени средства за постъпването на 800 военнослужещи всяка година, допълни заместник-началникът на отбраната.

По повод на националната информационна кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник" генерал-лейтенант Димитър Илиев заяви, че толкова мащабни действия се провеждат за първи път у нас. Кампанията протича при висок интерес от гражданите и главно от младите хора.

Увеличени са подадените заявления за участие в конкурсите за попълване на свободните войнишки длъжности в сухопътните войски, във военноморските сили, в стационарната комуникационно-информационна система, в националната гвардейска част и в 68-ма бригада "Специални сили".

Информационната кампания е започнала на 7 февруари и ще продължи до 29 октомври, като премине през 29 градове на страната, посочи генерал-лейтенант Илиев.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев