В Ямбол се провежда петдневен Национален куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” 2019

...
16.04.2019 / 18:37

С пъстро карнавално шествие на деца от Ямбол стартира 21-ото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” 2019. В пет поредни дни градът е домакин на единствения по рода си в страната куклен фест, събиращ театрални трупи от цяла България и гости от чужбина.

В тазгодишното издание участват 20 куклени театъра с представления както в театрални салони, така и на открито – на емблематични за града места. Общо 12 спектакъла на български театри се състезават в конкурсната програма, като победителите ще бъдат определени на база оценките както от професионалисти в сферата на куклено-театралното изкуство, така и от представителите на детското жури. Резултатите ще бъдат оповестени в петък, 19 април, при закриването на фестивала.

Програмата стартира още вчера с четири спектакъла при препълнени зали. На официалното откриване бяха връчени и наградите от литературния конкурс за драматургия и бе представен сборникът н пиеси „Приказна фиеста“.

Организатор и домакин на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” – Ямбол 2019 е Държавен куклен театър „Георги Митев“. Събитието се провежда с подкрепата на община Ямбол и под патронажа на кмета Георги Славов.

Повече за фестивала: на сайта на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол: www.yambolpuppet.com , както и на Интернет страницата на община Ямбол: www.yambol.bg

Още снимки от новината

...

 

Снимки: Община Ямбол
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев