Пожарната проверява храмовете у нас преди празниците

Църква, кръст
17.04.2019 / 15:13

Пожарната започна масови проверки на църквите и катедралите у нас. Причината е да не се допусне инцидент през предстоящите Великденски празници.

Проверките вече са в ход, като екипите на Главна дирекция "Пожарна безопасност" проверяват основно църкви, манастири и катедрални храмове. Това обясни главен инспектор Стефан Стефанов от пожарната. "Създадената организация в обектите е за действие при една такава извънредна ситуация: условията за успешна евакуация на хората, евакуационно осветление, изходи за евакуация, тяхната поддръжка, схеми за евакуация по местата, където трябва да бъдат разположени", изброи той пред БНР.

От дирекцията казаха още, че по време на предстоящите празници пред големите храмове и манастири ще бъдат разположени допълнителни екипи, които да реагират на евентуален инцидент. "Проверяваме около 1800 обекта в страната. Преимуществено това са храмовете", посочи Стефанов и допълни, че според него храмовете са рискови обекти за възникване на пожар.

"Рискови обекти са като всички исторически паметници, тъй като са строени преди много години, по различен начин", обясни той.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев