КПКОНПИ проверява и бившия зам.-министър Александър Манолев

Александър Манолев
18.04.2019 / 16:01

Прокуратурата поиска и КПКОНПИ да провери бившия зам-министър Александър Манолев. От вчера в прокуратурата има проверка за извършени от Александър Манолев злоупотреби с европари по Програма за развитие на селските райони.

Договорът за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по проекта в размер на 391 160 лева е сключен на 6 октомври 2014 г. с "Агротрейд - Ана Димитрова" и Александър Манолев не е бенефициент.

Манолев е учредил в полза на фирмата право на строеж на къща за гости, басейн и ограда в собствения си поземлен имот. Предоставил земеделска земя - лозе с площ от 9,7 дка. След това дал и заем 700 000 лева на същата фирма. Но пък е представлявал фирмата като упълномощено лице при извършената проверка на място на осъществената инвестиция по проекта, като е предоставил и документи, свързани с нея, изискани от експерти.

От средата на 2017 година за две години Александър Манолев е бил член на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие".

Според изискванията на програмата 5 години след сключване на договора за отпускане на финансова помощ ползвателят е длъжен да използва придобитите въз основа на одобрения проект активи по предназначение. Ако това не се случи Разплащателната агенция може да си поиска парите.

Затова и прокуратурата иска КПКОНПИ да направи проверка за конфликт на интереси при Александър Манолев.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев