В галерия „Добрович“ е подредена дигитална изложба „Четири флага“

Откриване на изложбата
19.04.2019 / 20:10

Десетки ценители на изобразителното изкуство присъстваха тази вечер в Сливен на откриване на дигитална изложба „Четири флага“. Експозицията е подредена в галерия „Димитър Добрович“, а нейни автори са Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов и Светослав Петров. Това са имена, познати в кино индустрията и дигиталната рисунка. И четиримата работят успешно в една, до голяма степен, затворена за галериите сфера – дигиталният и концептуален игрови дизайн.

Валери Петков е концептуален артист и илюстратор от екипа на водещата компания за игри в Югоизточна Европа ''Империя Онлайн''. Завършил художествената гимназия ''Акад. Дечко Узунов'' в Казанлък. Следва специалност „Анимация“ в НАТФИЗ. В свободното си време с приятели работи над собствени бордови игри. Първият им реализиран проект е ролевата игра с карти ''Wolfed''.

Димитър Иванов е сторибордист и концептуален дизайнер в киноцентър „Бояна“ и един от основателите на фестивала за дигитални изкуства „FUTURO” във Варна. Завършил Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, Варна. Следва специалност „Анимация“ в НАТФИЗ и „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия.

Павел Попов е концептуален художник и илюстратор под крилото на BONART STUDIO и също един от основателите на фестивала за дигитални изкуства „FUTURO” във Варна. Работи по редици проекти в областта на гейминга, а в свободното си време разработва свои собствени. Завършил е Национално училище по изкуствата "Добри Христов" в град Варна и специалност „Mетал“ в Националната художествена академия в София.

Светослав Петров е концептуален художник и илюстратор в гейм и кино индустрията. Част от проектите, които се свързват с неговото име, са краткият филм по разказ на Тери Пратчет „The Troll Bridge“, както и ролевите игри „Dungeons and Dragons“, „Pathfinder“, „Radokai“, „Shadow of the demon lord“ и др. В момента работи в Snapshot games София по последната им игра „Phoenix Point“. Завършил Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна и специалност „Анимация“ в НАТФИЗ.

Изложбата е предизвикателство към културата на браузването и бързата консумация на образи и текстове в дигитална среда. Картините на четиримата автори са наситени със символи и истории, в които детайлите са в изобилие.

Още снимки от новината

Присъстващи разглеждат изложбата
Картина от изложбата
Картина от изложбата
...
Картини от изложбата
...
...
Контакт с присъстващите

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев