Над 130 автомобила от цялата страна участваха в ретро парад в Сливен

Ретро автомобил
20.04.2019 / 16:30

Парад на ретро автомобили се състоя днес на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. Проявата се организира от Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен. В тазгодишното издание на ретро парада в Сливен имаше участници от цяла България, както и от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция.

Начало на парада бе дадено преди обяд с дефиле на автомобилите из централните улици на града. След това ретро колите бяха подредени за изложението на пл. „Хаджи Димитър“. Най-добрите получиха награди в няколко категории. Спортната легенда Йордан Йовчев също отличи няколко от победителите.

От тази година се въвежда и нова награда – „Ос-кар“, която е за най-добър сценичен костюм. Тя беше връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова. Беше връчена и традиционната награда „Купата на кмета“.

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави всички участници в ретро парада.

„Общината помага на това мероприятие. То вече е едно от най-атрактивните в нашия календар. Истината обаче е, че то нямаше да се състои без ентусиазма и енергията на Валентин Дойчинов. Радвам се, че всяка година успявате да го надграждате и пожелавам всяка година то да става все по-голямо, докато не се превърне в най-голямото събитие за ретро автомобили в България“, каза кметът по време на награждаването на участниците.

В съпътстващата програма на събитието беше включен и конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен.

За доброто настроение на присъстващите се погрижи българската блус звезда Васко Кръпката. Той, заедно с групата му „Подуене блус бенд“, изнесоха концерт от сцена на камион „ГАЗ“. Самият изпълнител също беше участник в събитието.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...
...
Мотоциклет
Връчване на наградите
Кметът на Сливен Стефан Радев
Пепа Чиликова

 

Текст и видео клип: Станимир Петков
Снимки: Станимир Петков и община Сливен
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев