От лятото, водачите в България ще могат да печелят пари от реклами на колите си

Магистрала
23.04.2019 / 15:09

Македонският стартъп навлиза на българския пазар това лято, позволява на шофьорите да карат колите си, да рекламират бизнеса си и да печелят пари, каза изпълнителният директор и основател на проекта Петър Христов, цитиран във вторник от БТА.

PowerAD е онлайн платформа, която отговаря на взаимните интереси на рекламодателите и собствениците на автомобили. Използваните мобилни приложения позволяват създаването на огромна мрежа за разпространение на реклами чрез брандиране на автомобили. Собствениците на автомобили се възползват от рекламираната кола, а рекламодателите и рекламните агенции получават в реално време данни за своите рекламни продукти.

В София вече има 600 шофьори, които чакат проекта да започне работа в България. Предстои да работи в няколко други балкански страни. Стартъпът вече е активен в редица европейски страни, Азия и Африка, а шофьорите, участващи в онлайн платформата, са над 55 000. Тя е насочена към редовния шофьор на автомобил, а плащането му зависи от бюджета, който компанията е отделила за реклама и километрите.

Драйверът влиза в мобилно приложение, кандидатства за рекламна кампания и компанията го одобрява. Брандирането на автомобила няма да бъде за сметка на водача. Условията на рекламната кампания ще зависят от това кои райони на града ще трябва да обикалят водача и коя част от колата му ще бъде маркирана.

Рекламодателите обикновено плащат минимум 20 евроцента на километър. Водачът ще бъде наблюдаван, ако той / тя спазва условията на кампанията чрез GPS в своя телефон.

Ако колата е електрическа, водачът ще бъде платен двойно. Компанията се стреми да използва възможно най-много еко-коли.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев