Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

Сотир Цацаров
24.04.2019 / 09:42

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан, обвиняем за причиняване на катастрофа със загинало 6-месечно бебе, съобщиха от прокуратурата.

До Цацаров са постъпили молби от родителите на пострадалото дете. Главният прокурор е разпоредил на прокурори от Върховна касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали.

Причината е, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по- голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от ОП – Кърджали, допълват от прокуратурата.

Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев