Полицията започва да проверява всички къщи за гости в България, изградени с еврофондове

Къща за гости
24.04.2019 / 17:04

Главният прокурор Сотир Цацаров инструктира Националната полиция да провери всички къщи за гости, построени с европейски средства. Вече е в ход разследване в Благоевград по повод имуществото на Александър Манолев, припомни прокурорът. Националната полиция също проверява дали семейството на Елена Йончева използва къщи за гости, финансирани със средства на ЕС за други цели.

Сега националната полицейска проверка се фокусира върху документите на всички проекти по програмата за развитие на селските райони 2007-2013.

Полицаите ще проверят дали къщите за гости се използват по предназначение. За целта ще се изискват заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чуждестранни граждани, документация за регистрация и категоризация на обекта, информация за платени туристически такси за овърнайт туристи. Ще се изисква от съответната областна полиция, на базата на местоположението на къщата за гости, информация за регистрационните карти за туристите.

Той ще провери дали гостите, вписани в регистрите, действително са посетили посетената къща за гости.

Главният прокурор нареди на полицията да извърши проверка на всички проекти, които са подкрепени от разходи, свързани с покупката на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите. Екип от прокурори ще поеме управлението и подкрепата за проверките, които трябва да бъдат завършени в рамките на два месеца.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев