Хиляди се стекоха в храма на Ванга за Великден

...
28.04.2019 / 18:06

Хиляди миряни се стекоха на Рупите за Великден в храма на Ванга. Всеки запали свещ в памет на пророчицата, както и да се помоли за здраве и благоденствие.

„Интересът към това свято място е огромен и никога няма да спре. Всеки ден е пълно с хора – идват млади, и стари, цели семейства с децата си. Пристигат от цялата страна, не липсват и чужденци. На Разпети петък миряните чакаха на голяма опашка отвън, докато успеят да влязат в светата обител. на Възкресение Христово дойдоха хиляди да си вземат Благодатен огън. Не пропуснаха да запалят свещ и на гроба на баба Ванга. Днес чувах не само българска, но и руска, английска, сръбска, гръцка, че даже и японска реч”, разказа за „Монитор“ управителят на храмов комплекс „Рупите“– Серафим Иванов.

Иконите в помещението са изографисани от академик Светлин Русев. На него Ванга заръчала да се погрижи за всички икони и той изпълнИ нейната воля. Архитектурното оформление в ритуалната зала е дело на архитект Лозан Лозанов и на племенника на отишлия си от този свят голям архитект Богдан Томалевски – Дамян Томалевски.

„Вече са направени 6-7 кръщенета. Очакваме да започнат и венчавките след Великден”, уточни Серафим Иванов. Рупите се превръщат в предпочитано място за кръщенета и венчавки. Това е знак, че българите не забравят Ванга и нейната невероятна дарба и готовност да помогне на всеки.

Още снимки от новината

...
...
...

 

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев