„Ало“ измамниците от София и Горна Оряховица обжалват ареста си

Съдебно чукче
30.04.2019 / 08:54

Апелативният специализиран наказателен съд разглежда жалбите на петимата телефонни измамници, задържани при спецакция на територията на София и Горна Оряховица на 18 април 2019 г.

Обвиняеми по делото са Анелия Първанова, Валентина Първанова-Димитрова, Валентин Първанов, Николай Николов и Георги Василев. Те обжалват наложената им от специализирания наказателен съд мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

„Ало“ измамниците бяха задържани при специализирана операция на територията на София и Горна Оряховица. Според прокуратурата групата е действала повече 2 години. Борислав Димитров – Бобито, сочен за организатор, се представял за инспектор Кръстев като въвеждал в заблуждение жертвите, че помагат на полицията. Някои от възрастните хора дали 800 хил. лв., а други дори по 1 млн. Трети – за да съберат парите, продавали и прехвърляли имотите си.

Други шестима от групата бяха задържани с Европейска заповед за арест в Румъния също на 18 април. Сред тях е считаният за организатор на престъпната група Борислав Димитров – Бобито.

Предстои всички те да бъдат предадени от румънските власти, да бъдат върнати в страната и да им бъдат предявени обвинения. Очаква се задържаните да бъдат екстрадирани у нас до около 2 месеца.

Източник: БГНЕС
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев