Пуснаха от ареста майката, която преди дни изостави бебето си на паркинг в Пловдив

Изоставеното бебе
30.04.2019 / 14:05

Майката на зарязания 5-месечен Мехмед – Галя Атанасова, е била освободена от ареста в Пловдив. Това се е случило на 28 април т.г. с решение на наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура в Пловдив, съобщиха оттам.

Галя изоставила бебето си на 22 април около обяд на паркинг зад бившето кино „Гео Милев”. Оставила пеленачето върху асфалта, между паркираните автомобили. Мехмед бил добре облечен за сезона, а до него имало и шише с мляко. Бебето било забелязано случайно от минувач, който го спасил от гумите на канещ се да паркира на мястото автомобил. Хората се обадили на 112 и в района се изсипали патрулки, социални и бърза помощ. Бебето било откарано в добро общо състояние в педиатрията в Пловдив, след което от полицията започнаха да издирват родителите на момченцето. На 24 април в 4-то районно се появил познат на Григор и Галя, който дал имената им на полицията. Таткото бил задържан в Кричим късно вечерта, а майката – на следващия ден в родното си старозагорско село Обручище.

Галя Атанасова живеела заедно с бащата на Мехмед – Григор, при родата му в Кричим. Имала и едно по-голямо дете на 5-6 години, което го гледала майка й в старозагорското село Обручище. С Григор били заедно от 3 години, като първо били под наем в Аджисан махалата в Пловдив, а след това се преместили в Кричим. Григор не бил припознал сина си официално, а майката се прехранвала, като ходела да проси в района на Централна гара в Пловдив. Решила да зареже сина си, защото, както твърдяла по-късно пред полицията, нямала пари да си го гледа. Таткото Григор не бил на това мнение, но тъй като по документи не се води да е баща на бебето, нямал право да си го вземе обратно от социалните.

„По делото са назначени експертизи, разпитват се и свидетели. Майката ще отговаря пред съда по обвинение, че е изоставила малолетното си дете без надзор и достатъчно грижа и с това е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие”, уточниха от районната прокуратура в Пловдив. По повдигнатите й обвинения Галя Атанасова я грози затвор до 3 години и обществено порицание.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев