КЕВР ще търси баланс между цената на ток и парно

Иван Иванов
30.04.2019 / 14:55

По-високите цени за парниковите емисии няма да повлияят на цените на парното и тока за бита. Това увери председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов в отговор на журналистически въпрос. "Единствената промяна, която е налице, е обстоятелството, че цената на емисиите се увеличи. Но по никакъв начин това увеличение не може да бъде отнесено към цената за потребителите", изтъкна Иванов.

Преди няколко дни различните топлофикации в страната отправиха своите искания за нови цени. Увеличенията, които бяха заявени, бяха между 3 и 108 процента. Най-много поиска габровското дружество, което работи на въглища. Най-малко увеличение поиска "Топлофикация-София". Топлофикационните дружества, които произвеждат електрическата енергия по комбиниран начин, поискаха и голямо увеличение на произведения от тях ток.

По думите на Иванов топлофикациите искат да прехвърлят всички тези задължения към крайните потребители. Той добави, че КЕВР в крайното си решение ще намери баланс, като няма да допусне една от двете енергии - топлинна или електрическа, да бъде допълнително фаворизирана за сметка на другата.

"За момента не е възможно по-високата стойност за емисии да повлияе и на цената на тока за бита", категоричен бе председателят на КЕВР.

Източник: dir.bg
Снимка: БТА
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев