Ураганен вятър нанесе щети за хиляди левове в Северна България

Последствията след урагана
01.05.2019 / 21:07

Щети след бурята в Северна България. На много места по поречието на Дунав има пострадали сгради, десетки паднали дървета и отнесени покриви. А синоптиците предупреждаваха и днес за опасно силен вятър в 8 области по границата с Румъния, където вчера торнадо обърна автобус.

Щети за десетки хиляди левове след вчерашната буря, която мина през Централна Северна България и Североизточна България. Щетите в десетки населени места са отнесени покриви, изкоренени дървета, наводнени пътища, като в детската градина в русенското село Баниска. „Бурята започна около 3:00 часа. И като утихна, тръгнахме да обикаляме, да видим, какви поразии е направила. Идвайки тук останахме изненадани. Дърветата са пресечени на две. Добре, че е нямало деца, иначе щеше да настане суматоха – точно, когато децата в 3:00 часа са в следобеден сън”, обясни кметицата на селото Ангелина Начева.

Освен проливни дъждове и силен вятър, градушка удари и не малко села и градове. А в Обнова е имало леден дъжд. В повечето русенски села са наводнени дворове на къщи. А какви са материалните щети, нанесени на сгради и пътища ще стане ясно през следващите дни, когато започват огледите.

Най-силни са били поривите на вятъра днес в Русе, Оряхово и Разград. Там скоростта им достигна до 72 км/ч. През тази нощ вятърът ще стигне. Най-топлият ден от седмицата ще петък. Драстични заоблачавания се очакват в неделя.

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев