Мария Габриел ще открие тазгодишното издание на Националния фестивал на детската книга в Сливен

Д-р Росица Петрова-Василева
02.05.2019 / 15:15

За поредна година Сливен ще бъде домакин на Националния фестивал на детската книга. XXI издание на фестивала ще се проведе от 8 до 10 май 2019 г. под почетния патронаж на г-жа Цвета Караянчева – председател на 44-то Народно събрание на Република България.

Официалното откриване на събитието ще се състои на 8 май във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен от 10:00 часа. Специален гост на проявата ще бъде Мария Габриел, която ще даде старт на фестивала.

В програмата тази година е заложено да се проведат много представяния на книги и изложби. В рамките на фестивалните дни ще се състои кръгла маса на тема „Фантазия и хумор в съвременната детска литература: защо е важно да се предложат на децата множество светове“, национален пленер за детска рисунка на тема „Едно невероятно пътуване във времето“, Национален литературен конкурс „Да уловиш звезда“ и др.

Акцент в програмата е събитие – майсторски клас по творческо писане с модератор Петя Кокудева и майсторски клас по рисуване „В света на илюстрацията и комикса“ с модератор Петър Станимиров.

През втория ден на фестивала ще се връчи Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване за 2019 г. Предвидено е и да се състои Карнавално шествие със специалното участие на Театър на огъня и сенките, мажоретен състав от Казанлък и младежки духов оркестър – град Ботевград.

Във финалния ден ще се проведе официална церемония по награждаване на участниците от Националния пленер за детска рисунка и Националния литературен конкурс, както и пресконференция с носителите на Националната награда „Константин Константинов“ за 2019 г.

Очаквайте подробности!

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев