На 6 май се ограничава движението на тежкотоварните камиони заради голямото завръщане след почивните дни

Трафик
06.05.2019 / 08:52

На 6 май, последният от трите почивни дни за Гергьовден, от 14:00 ч. до 20:00 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите (АМ) и най-натоварените пътища. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на републиканската мрежа. От Агенцията апелираха шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“. Тя предвижда ограничаване на движението по следните участъци:

- автомагистралите;

- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

- път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;

- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;

- път I-9 Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път на град София;

- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев