Започна Светата литургия на папа Франциск на площад „Княз Александър Първи“ в София

Папа Франциск
05.05.2019 / 16:50

Започна неделната Света литургия на папа Франциск на площад "Княз Александър Първи" в София.

Очаква се службата да е най-масовото събитие с участието на Светия отец у нас. Над 7600 души присъстват на литургията.

На площад "Княз Александър Първи" папа Франциск пристигна с папамобила, като заедно с него беше и монсеньор Христо Пройков - апостолически екзарх и председател на Епископската конференция на Католическата църква в България.

Минути преди началото на месата на папа Франциск, площад "Княз Александър Първи" бе изпълнен с желаещи да чуят и видят Светия отец, а някои от тях и с очакване за чудодейно изцеление.

Голяма група хора е дошла на площада с четири автобуса от няколко села край Пловдив и от град Раковски. Беше малко тясно на предишното ни местенце, но тук предполагам, всички ще се доближат поне духовно до папата, разказа католичката Мария Павлова. Жената е присъствала и по време на посещението на папа Йоан Павел Втори в Пловдив. „Мина на няколко метра от мен“, с вълнение си спомня тя. „Тогава беше много болен, но отслужи литургията“, каза Павлова.

Голяма радост е за нас, присъствала съм на идването на предишния папа и знам какво е преживяването, разказа Емилия Големанова от Русе. Като уточни, че един автобус с хора от енорията в града е пристигнал в София. Има и възрастни хора и дори детенце, което няма годинка, разказа жената.

Дарина Палукова е от София, от енорията "Успение Богородично", тя е дошла с децата си на месата, като за тях това е първа среща с папа. Очакваме с нетърпение да присъстваме на тази меса, изнесена от папа Франциск, разказа жената.

С нетърпение чакахме датата 5-и, за да дойдем в София, разказа Весела Сотирова от Пловдив. Аз за втори път виждам папа, предишният дойде при нас в Пловдив, разказа възрастната жена, която е дошла на месата заедно с десетгодишната Виктория, за която се грижи. Виктория редовно посещава католическия храм в града, а всяка събота е на вероучение. Развълнувана съм, чула съм, жена се е изцерила, като го е видяла, разказва обнадеждената от предстоящата среща с папата възрастна жена.

Източник: БТА
Снимка: Кремена Андреева
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев