Държавата ще отпусне 27 млн. лв. за довършване на болницата в Ямбол

...
07.05.2019 / 13:47

Държавата ще отпусне 27 млн. лв. за довършване на сградата на новата болница в Ямбол, съобщи при посещението си в града министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с него бяха и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и финансовият министър Владислав Горанов.

Утре, на заседание на Министерски съвет, средствата ще бъдат гласувани, а още днес МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол ще обяви обществената поръчка за ремонта, който трябва да завърши за година и половина.

Премиерът изтъкна, че сега ямболската болница е от "павилионен тип" и болните се пренасят на ръце, което е недопустимо. Строителството на сградата, за която ще се отпуснат парите, е започнато преди 40 години, но така и не са осигурени средства за нейното завършване.

Паралелно в същата сграда през юни ще се обяви обществена поръчка за обособяване на Спешен център за 482 000 лева, който ще се изгражда с европейски средства.

Здравният министър Кирил Ананиев коментира, че след след завършването на новата болница ще се реши и проблемът с липсата на лекари и медицински сестри, защото условията на работа ще бъдат подобрени.

От 1 април Акушеро-гинекологичното отделение на ямболската болница не приема родилки заради липса на неонатолог.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев