В Сливен се провежда поредно издание на Националния фестивал на детската книга

Мария Габриел и Драгомир Драганов
08.05.2019 / 13:55

Днес сутринта в Сливен стартира XXI-то издание на Националния фестивал на детската книга. В празнично украсеното фоайе на Драматичен театър “Стефан Киров” събитието започна с концерт-спектакъл.

Водещ на концерта беше Драгомир Драганов, а в него със свои изпълнения се включиха вокална формация към детски хор „Милка Стоева” – гр. Бургас, детска вокална група „Славейче” – гр. Сливен, балет „Барби” – гр. Сливен и акробалет „Тиара” – гр. Айтос. С изпълнение на „Тракийска мелодия” в спектакъла ще се включи и малкият гайдар Денчо Петров. Официалният старт на фестивала бе даден от г-жа Мария Габриел – еврокомисар по цифрова икономика и общество – специален гост на фестивала.

XXI Национален фестивал на детската книга се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга“, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства и др. Днес този единствен по рода си фестивал е значимо културно събитие с национален и международен престиж и има много приятели и извън границите на България. Той стимулира към творчество, възпитава обич и уважение към книгата. Превърна се в чакан и обичан празник за българските деца.

Чудесният тридневен празник за втора поредна година ще премине под почетния патронаж на г-жа Цвета Караянчева – Председател на 44-то Народно събрание на Република България. Председател на Организационния комитет на фестивала е кметът на община Сливен – Стефан Радев.

Още снимки от новината

Официалните лица
...
...
...
...
...
...
...

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев