Съдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Десислава Иванчева и Биляна Петрова
08.05.2019 / 15:43

Отстраненият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова отново излизат под домашен арест, реши Апелативният специализиран съд.

Преди около месец Иванчева, Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров бяха признати за виновни за искане на подкуп и помагачество и на първа инстанция получиха присъди от по съответно 20, 15 и 12 години затвор. След прочитането на присъдите Иванчева и Петрова отново бяха задържани под стража с мотива, че заради големите им присъди има опасност да се укрият.

Днес в съда новият адвокат на Иванчева - Николай Хаджигенов, който замени досегашния й защитник - Марин Марковски, заяви, че в последната година Иванчева е спазвала стриктно процесуално поведение и по никакъв начин не е показала, че има намерение да се укрива.

Адвокатът на Петрова - Емануил Йорданов допълни, че заради запорираното им имущество и двете жени нямат средства нито да бягат, нито да се крият.

Самата Иванчева пък заяви, че по време на над четирите ѝ месеца досега под домашен арест е била проверявана по минимум два пъти на ден от МВР.

В крайна сметка съдът не установи опасност от укриване и отново пусна Иванчева и Петрова под домашен арест.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев