Британците отново са заинтересовани да купуват имоти в България

Къща, дом
10.05.2019 / 16:05

България се завръща в топ 10 на сайтовете за закупуване на имоти в чужбина през 2019 г. във Великобритания aplaceinthesun.com рейтинговата платформа, цитирана от вестник "Български новини". България се нарежда на девето място в класацията, предшествана от Турция, Флорида, Кипър, Италия, Гърция, Португалия, Франция и Испания. Барбадос, също нова страна в списъка, се нарежда на десето място.

"Това може да е най-бедната страна в Европейския съюз, но България е богата на възможности за собственост. До 10 000 граждани на Обединеното кралство наричат ​​този балкански народ дом. Много от тях са закупили през ранните години на бум, когато имотите могат да бъдат разпродадени за цените на изгодни мазе. 230-километровото черноморско крайбрежие на страната и високо в нововъзникващите си ски курорти заляха на пръв поглед, като приличаха на всеки свободен акър земя за изграждане на безброй жилищни блокове. " Така статия "Време за нов поглед към българските имоти през 2019 г.?" публикуван в aplaceinthesun.com започва. В момента в България има 2434 имота.

"Малък процент от британските купувачи все още искат да купуват имоти на изгодни цени или да купуват къщи с намерение да се преместят за постоянно за България", казва Бен Колинс от Collins Estates, специализирана в пазара за препродажба по Черноморското крайбрежие.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев