Цацаров: Консултациите при президента за избор на главен прокурор са подранили

Сотир Цацаров
13.05.2019 / 16:47

"Консултациите за избор на следващ главен прокурор, които държавният глава Румен Радев започна, са подранили и са прибързан процес". Такова мнение е изразил главният прокурор Сотир Цацаров пред президента по време на срещата им, която продължи повече от час, съобщи вестник "24 часа".

Цацаров припомни, че процедурата за избор на нов главен прокурор трябва да бъде открита на 10-ти юли или най-късно на 10-ти септември. Теоретично изборът може да се проведе в края на октомври или началото на ноември.

Срещата е преминала в спокоен и конструктивен дух, съобщи още главният прокурор.

Той също така е подчертал, че консултациите не бива да се възприемат като опит за влияние, тъй като президентът няма участие в първия етап при избора на главен прокурор.

Попитан за паметните бележки от срещата на тримата големи с еврочиновници, които бяха разсекретени от Висшия съдебен съвет миналата седмица и по-специално за критриките, които шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов отправя към всички институции, Цацаров обясни, че не иска да ги коментира, като смята, че не бива да се влиза в междуинституционален, а още по-малко в междуличностен конфликт.

Във вторник предстои среща на президента с Лозан Панов, а в четвъртък с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Източник: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев