НС гласува кандидатурата на Десислава Танева за министър на земеделието

Румен Порожанов и Десислава Танева
15.05.2019 / 08:59

Парламентът ще гласува Проект на решение за персонални промени в Министерския съвет, с което Румен Порожанов ще бъде освободен от поста министър на земеделието, храните и горите, а на негово място ще бъде избрана Десислава Танева.

Министърът на земеделието подаде оставка във вторник.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Премиерът Бойко Борисов заяви от своя страна, че Румен Порожанов е подал оставка, тъй като не е спазил обещанието си да освободи от длъжност зам.-директорката на ДФЗ Иванка Мизова. Той припомни, че още миналата седмица в своя телевизионна изява е казал, че проблемът трябва да бъде решен бързо. Причина за уволнението на Мизова стана фактът, че личният й мобилен номер е посочен в обява за една от къщите за гости, строени с евросредства.

Министър-председателят предложи поста на Порожанов да заеме Десислава Танева, която в момента е председател на парламентарната комисия по земеделието и храните в НС.

 

Коя е Десислава Танева?

Тя е родена на 9 юни 1972г. в град Сливен. Завършила е висше икономическо образование в УНСС. От 1997 г. е изпълнителен директор на "Мел инвест холдинг" АД и дъщерни дружества.

От учредяването на ГЕРБ е областен координатор за Сливен. От 2007 до 2009 г. е председател на Общински съвет-Сливен.

Избирана е за депутат в последните четири парламента. Председател е на земеделската комисия в 41 НС и в настоящото 44-о НС. Министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г.

Още снимки от новината

Десислава Танева

 

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев