Собственичка на кола осъди община Пловдив заради продънена шахта

Снимка от мястото на инцидента
16.05.2019 / 09:05

Собственичка на лека кола „Опел корса” осъди община Пловдив заради инцидент от миналата зима с продънена шахта. Местната власт трябва да плати 85,15 лева обезщетение, 25 лева държавна такса и 300 лева адвокатски хонорар, съобщи потърпевшата Стиляна Иванова.

Нейният автомобил пострадал заради шахтата на 26 февруари 2018г. около 7 часа сутринта. Шофирал мъжът на Стиляна – Трайко Иванов, който всяка сутрин преди работа паркирал на обичайно място до Хуманитарната гимназия в Пловдив. В онзи зимен понеделник обаче между блоковият паркинг не бил почистен от падналия сняг. Тъй като човекът познавал мястото, спокойно включил на задна предавка и започнал да маневрира. Секунди по-късно предната дясна част на леката кола пропаднала в уличната шахта. Трайко Иванов веднага повикал Пътна полиция, за да бъдат констатирани щетите по колата. Още тогава той бе категоричен, че ще си търси правата в съда, защото леката кола му е необходима, а и в семейството имат бебе. „Имаме малко дете, а е зима и е студено. Колата ми трябва, а сега трябва да влезе в сервиз и не е ясно колко ще ми струва ремонтът”, заяви тогава пред Агенция Монитор Иванов. На мястото бил пратен и авариен екип на „ВиК”. Работниците на дружеството му помогнали да изтегли колата си от продъдената шахта и му казали, че съоръжението не е собственост на „ВиК”.

Впоследствие стана ясно, че по колата му са били счупени: предният десен носач, предната броня, накрайник, шарнир, а и предният мост бил изкривен. „Шахтата е била необезопасена и твърдо ще водя дело”, каза миналата зима Иванов, който в следващите месеци заведе дело, спечели го и се сдоби с изпълнителен лист за дължимата сума.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев