Оставиха кипърския фермер от Болярино за постоянно в ареста

Арест
16.05.2019 / 17:11

Окръжен съд-Пловдив взе най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо кипърския гражданин Димитрис Пирилис.

Магистратите приеха, че разследването по делото е в съвсем ранен етап и тепърва ще се изясняват важни въпроси за механизма на извършването му. Към момента са налице данни, че обвиняемият е нарушил правилата за движение и умишлено е умъртвил 30-годишен мъж.

От автотехническата експертиза и фотосите на местопрестъплението става ясно, че ударът между товарния автомобил, управляван от Пирилис, и пострадалия е настъпил в предната част на автомобила. Освен това има данни и за втори удар на местопроизшествието, при който е пострадал свидетел на случилото се.

Съдът счита, че е налице обосновано предположение за авторството на престъплението, в което Пирилис е обвинен. Повдигнато му е обвинение за това, че преди пет дни в землището на с. Болярино, област Пловдив, местност Крушака, при управление на товарен автомобил, марка Форд, модел „Рейнджър“, нарушил правилата за движение по пътищата и е допуснал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на 30-годишен ром. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Действително са налице данни за трайна уседналост на обвиняемия, той развива стопанска дейност, предоставя работни места и съществува малък риск да се укрие. Съдът счита, че при мярка, различна от „Задържане под стража“, съществува реална опасност от извършване на престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 23-и май, от 10:00 часа.

Източник: Дарик
Снимка: Thinkstockphotos
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев