Продължава издирването на заподозрения за убийствата в Костенец

Стоян Зайков
18.05.2019 / 21:07

Девети ден продължава издирването на Стоян Зайков, заподозрян в две убийства в Костенец.

"В един от претърсваните периметри е открито оръжие. То отговаря по вид и по калибър на това, с което е извършено едно от убийствата в Костенец", съобщи по-рано днес главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов. Той обаче не разкри коя от двете жертви евентуално е била застреляна с намереното оръжие. По информация на NOVA това е ловна пушка. Намерено е и голямо количество боеприпаси на труднодостъпно място край реката.

Главният секретар каза още, че в петък вечерта в полицията са постъпили нови сигнали за местонахождението на заподозрения Стоян Зайков. Той обаче не е открит при претърсванията на посочените места.

Главен комисар Иванов заяви още, че службите имат предположение, че заподозреният за убийствата на бившата си половинка и съседа си се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там ще продължи. "Назад във времето се е укривал с месеци. Способен е да оцелява сам. Предполагаме, че няма помагачи", разкри главният секретар на МВР.

Все още не са готови експертизите, които ще докажат Зайков ли е извършителят и на двете екзекуции. Полицията отрече слуховете за списък с набелязани евентуални жертви на издирвания. Под охрана обаче остават хора, които се смятат за застрашени.

В специално интервю за NOVA човек, чийто апартамент е запалил Зайков преди повече от 10 години разказа: "Тогава се криеше около две години и случайно го хванаха. Много добре, бих казал, че познава той района и действително може да е на всяко едно място, дори може да е под носа на полицията".

Източник: nova.bg
Снимка: МВР, пресцентър
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев