Ученици ще участват в първото по рода си състезание с водородно задвижвани автомобили

...
20.05.2019 / 16:35

Този уикенд предстои първото по рода си състезание с водородно задвижвани автомобили (мащаб 1:10) в България за ученици между 8-и и 12-и клас, част от международното Horizon Grand Prix. Събитието ще се проведе в Англо-Американско училище от 11:00-17:00 ч. на 25 май, а входът е свободен.

Екипът на Технократи, финалисти на Промяната 2018/2019, събра отбори от няколко училища в страната, които се включиха със страхотна енергия и желание в проекта. През изминалите месеци учениците се подготвят усърдно за Horizon Grand Prix София 2019. Всеки отбор сглобява сам шасито на своя автомобил, конструира купе за него и преминава през редица тренировки за оптимизиране на използвания водород чрез горивна клетка.

Отборите вече нямат търпение да ви покажат на какво са способни техните водородни автомобили (мащаб 1:10). Заповядайте да споделим заедно този вълнуващ момент!

Победителят ще спечели възможност да премери сили с отбори от цял свят на световния финал, който ще се проведе в Прага на 8 юни! Училищата и отборите, които се включват в пилотното за България състезание, са 18-то СОУ "Уилям Гладстон", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин, СУ "Емилиян Станев" - Велико Търново и RC Vratza.

Източник: Дарик
Снимка: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев