Българската прокуратура и Европейската инвестиционна банка подписаха Меморандум за разбирателство

Меморандум
21.05.2019 / 15:21

Главният прокурор Сотир Цацаров подписа меморандум за разбирателство между прокуратурата на Република България и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за засилване на сътрудничеството и обмена на информация между двете институции, съобщи прокуратурата, цитирана от БНТ.

В съобщението целите на Меморандума са определени като важно средство за борба с измамите, корупцията, организираната престъпност, изнудването, изпирането на пари и / или финансирането на тероризма и тяхното въздействие върху националния бюджет и проектите, съвместно с ЕИБ.

Основните области на сътрудничество между РБИ и ЕИБ включват обмен на документи и информация, експертен опит и техническа помощ в съответствие с подписания Меморандум, допълнен от държавното обвинение.

Върховната касационна прокуратура и Европейската инвестиционна банка чрез звеното за разследване на измами на Главния инспекторат се ангажираха да обменят документи и информация, когато последните са необходими във връзка с разследването на измамни и незаконни практики и свързаните с тях престъпления.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев