Градушката очука десетки автомобили във Варна

...
23.05.2019 / 14:03

ного автомобили са повредени след падналата във Варна градушка, разкри областният управител Стоян Пасев, като се позова на информация от застрахователи.

Градушката във Варненско е засегнала само територии край Черно море, като най-тежко е било положението в село Юнец, община Долни чифлик, където първо е ударила. Пострадали хора или животни няма, но има засегнати земеделски площи. Щетите се описват и след това ще има яснота за размера им, посочи областният управител.

„В момента чакам кметовете, да видят какви са подадените заявленията при тях за повредена земеделска продукция. След като съберем информацията, ще уведомим Министерството на земеделието, храните и горите и ако държавата прецени, ще правим описи, поясни Пасев.

Той коментира и щетите от проливния дъжд по новия булевард „Васил Левски“ във Варна, който бе пуснат наскоро за движение на автомобили, за да се облекчи натоварения автомобилен трафик в града. Според снимки, видеоклипове и коментари, публикувани в популярната групата „Виждам те КАТ – Варна“ във Фейсбук, кръстовището на булевардите „Васил Левски“ и „Владислав Варненчик“ е пропаднало, като на долното му ниво се е образувала дупка.

На снимките, публикувани в социалните мрежи, се вижда, че е пропаднал и един от тротоарите край кръстовщето, което беше украсено с палми и знамена. Паднал бе и един от подкопаните от водата стълбове на уличното осветление. Свидетели на случилото се, които живеят наблизо твърдят, че на мястото веднага пристигнали екипи на полицията и пожарната.

Проверка на място установи, че на следващата суртин всички щети са отстранени и автомобилите отново се движеха свободно по новия булевард. „Съоръжението все още не е въведено в експлоатация, но по-добре, че заваля такъв проливен дъжд, за да се видят дефектите и ефектите от новото строителство“, коментира ситуацията Пасев.

Още снимки от новината

...

 

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2019 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев