В Копривщица почитат паметта на Нончо Воденичаров с изложба и заупокойна панихида

Нончо Воденичаров
23.05.2019 / 14:52

На 30 май се навършват 10 години от смъртта на Нончо Воденичаров. По този повод на 25 май в една от залите на къща-музей „Тодор Каблешков“ на град Копривщица ще бъде открита изложба под наслов „Памет за Нончо“. Нончо Воденичаров беше два мандата кмет на Раднево.

Приятели на нестандартния като личност и характер градоначалник, певец, а преди това и изпълнител на опасни каскади в киното мъж са подредили предмети, документи, фотографски материали и книги посветени на живота и делото му. Организаторите на проявата са Дирекция на музеите Копривщица и Сдружение "Нончо Воденичаров и приятели".От 11:00 ч ще бъде отслужена и заупокойна панихида на неговия гроб.

Нончо Воденичаров е роден на 6 ноември 1955 година в Копривщица. В младежките си години е участвал като каскадьор в снимките на над 40 игрални филма, сред които

„Хан Аспарух“, „Време на насилие“ и „Мъжки времена“. През годините освен каскадьор, певец и актьор е бил също и управител на бензиностанция, както и президент на футболния клуб „Миньор“ – Раднево, пише "Монитор".

Преди да стане кмет на град Раднево през 2003 година, Нончо Воденичаров е известен като собственик на голямото рибовъдно стопанство „Номиком“намиращо се на брега на язовир Овчарица край ТЕЦ „Марица изток 2“.

Смъртта го застига на 30 май 2009 година по време на телевизионното състезание „Сървайвър 4 Завладяването на Азия- Филипини“ , снимано на остров Караоман по време на награждаване на участниците. Според лекарите причината е масиран инфаркт , като преди това при направените му прегледи и изследвания не показвали нищо застрашаващо живота му.

Посмъртно бяха издадени в сборен албум песните му, а през 2010-а оркестър „Канарите“ изпяха специално създадената от Атанас Стоев „Живот и песни“, посветена на Воденичаров.

Снимка: Интернет
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев