Стотици хора тръгват на път за трите почивни дни, от АПИ апелират шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост

Път, шосе
24.05.2019 / 08:45

Започва поредната серия от почивни дни. Днес се очаква стотици да тръгнат на път. В сила е забрана за движението на камиони по магистралите и основните пътища в страната. От КАТ са направили и реорганизация на движението на участъците от магистралите, където има ремонти.

Същата забрана ще важи и в неделя, но от 12:00 до 20:00 часа. За да се улесни трафикът, в петък в участъците с ремонт на магистралите "Тракия" и "Хемус", ще има по две ленти за Бургас и Варна и една за София.

От АПИ апелират шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти.

В пиковите часове при интензивен трафик е възможно по-бавно предвижване в участъците с ремонт на АМ „Хемус“ и поради това шофьорите е необходимо да предвидят повече време за пътуване и да не предприемат рискови изпреварвания.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев